Month: February 2020

США і таліби підписали угоду про завершення війни в Афганістані

Сполучені Штати Америки за погодженням із владою Афганістану підписали з афганським ісламістським рухом «Талібан» угоду, що має на меті завершити конфлікт в Афганістані.

Угода, підписана в столиці Катару Досі, містить графік виведення військ США з Афганістану, де вони перебували понад 18 років, в обмін на низку зобов’язань талібів у галузі безпеки і їхніх обіцянок піти на переговори з владою Афганістану. В церемонії підписання взяв участь державний секретар США Майк Помпео і лідери талібів. При цьому Помпео наголосив, що нинішнє підписання – «це лише початок».

У спільній декларації влад США й Афганістану з приводу підписання мовиться, що США й інші країни НАТО виведуть з Афганістану всі свої війська протягом 14 місяців у разі, якщо таліби дотримаються взятих на себе зобов’язань. Міністр оборони США Марк Еспер, який перебуває в столиці Афганістану Кабулі, наголосив, що виведення іноземних військ буде відбуватися тільки на визначених умовах і що Вашингтон не вагаючись скасує угоду, якщо її не виконають таліби.

Еспер і президент Афганістану Ашраф Гані підписали спільну заяву, в якій ідеться про зобов’язання Кабула підтримати угоду США і талібів.

Угоду вже привітали у світі. Зокрема, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ назвав її «першим кроком до тривкого миру», але застеріг, що «шлях до миру буде важкий і складний». Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель так само привітав «важливі перші кроки» до вирішення конфлікту і закликав не змарнувати нинішньої можливості піти в напрямку миру і «без зволікань» почати переговори між владою Афганістану й талібами.

Рух «Талібан» дотепер відмовлявся від прямих переговорів із владою Афганістану, називаючи її «маріонеткою Заходу», але погодився на переговори зі США, які теж кілька разів опинялися на межі зриву. Як вважають, передбачені угодою прямі переговори Кабула й талібів може бути важко здійснити через взаємну недовіру обох сторін.

Нинішній конфлікт в Афганістані триває від 2001 року, коли міжнародна коаліція під проводом США ввійшла в Афганістан, щоб скинути тодішню владу талібів у більшій частині території країни і ліквідувати в цій країні осередки екстремістської мережі «Аль-Каїда», яка перед цим вчинила великий теракт у США 11 вересня того року. Скинені таліби і союзні їм ісламістські угруповання пізніше змогли перегрупуватися і зараз фактично контролюють значну частину Афганістану й ведуть бої проти урядових сил і їхніх західних союзників.

У Росії мітигують до п’ятих роковин убивства Нємцова

У Москві та низці інших російських міст тривають акції до роковин смерті опозиційного політика Бориса Нємцова, якого застрелили п’ять років тому на мосту поблизу Кремля.

У російські столиці триває масштабна хода: поліція нарахувала 8 тисяч учасників, тоді як активісти ініціативи «Белый счетчик» нарахували 22,3 тисячі людей на марші. При цьому, за даними ініціативи, значну кількість людей, що спізнились до початку акції, поліція відтіснила.

За даними проекту Радіо Свобода Північ.Реалії (Север.Реалии), у Санкт-Петербурзі на ходу пам’яті вийшли близько 2 тисяч людей, у різних джерелах повідомляється про чотирьох або шістьох затриманих.

Як повідомляє проєкт Радіо Свобода Сибір. Реалії,у Владивостоці на акції пам’яті Нємцова також затримали чотирьох учасників.

Також є дані про проведення таких акцій у Новосибірську,Красноярську, Єкатеринбурзі, Іркутську, Пскові, Вологді та інших містах.

Бориса Нємцова застрелили з близької відстані на мосту Великий Москворецький у центрі Москви 27 лютого 2015 року.

У червні 2017 року російський суд засудив за звинуваченням у цьому вбивстві колишнього керівника батальйону Чечні Заура Дадаєва до 20 років ув’язнення. Четверо інших чеченців були визнані винними у причетності до вбивства та засуджені до позбавлення волі від 11 до 20 років.

20 лютого Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликала владу Росії відновити розслідування убивства Бориса Нємцова.

У Словаччині відбуваються парламентські вибори

Словаччина голосує на парламентських виборах. Виборчі дільниці відкрилися 29 лютого о 7:00 та мають закритись о 22:00.

За результатами опитування незадовго до виборів, трипартійна коаліція прем’єр-міністра Пітера Пеллегріні, можливо, могла втратити більшість.

За попередніми опитуваннями громадської думки, як повідомляють ЗМІ, лідером у виборах до парламенту Словаччини може вперше стати заснований наприкінці 2011 року рух OĽaNO (абревіатура розшифровується як «Звичайні люди і незалежні особистості»), лідером якої є депутат парламенту і підприємець Іґор Матович. Саме ця політична сила становить найбільшу конкуренцію партії Роберта Фіца Smer, відсуваючи її на друге місце.

Третє місце, за результатами опитуваннями, може зайняти ультраправа партія «Наша Словаччина» на чолі з Маріаном Котлебою – згадку про ім’я якого навіть поставили на початку офіційної назви партії: «Котлебівці».

До парламенту Словаччини, за попередніми опитуваннями, можуть дістатись також нова центристська партія колишнього президента Андрея Кіски «За людей» (заснована у 2019 році) і партія нинішнього голови Національної ради Словаччини Андрея Данка – SNS (Словацька національна партія) – націоналістична консервативна політична сила з орієнтацією на народні маси, вважає себе наступницею Словацької народної партії, заснованої у 19-му столітті.

Виборче право у Словаччині має понад 4 мільйони громадян. Нинішні вибори є першими після трагічної загибелі словацького журналіста-розслідувача Яна Куцяка. У лютому 2018 року у будинку поблизу Братислави, були розстріляні репортер Ян Куцяк та його наречена Мартіна Куснірова. Подвійне вбивство спричинило масштабні протести, що призвели до відставки прем’єр-міністра Роберта Фіцо.

Куцяк писав про корумповані зв’язки між політикою та бізнесом. У березні того ж року словацька поліція повідомила про затримання підозрюваних. У жовтні 2019 почався розгляд справи по суті в суді.

 

У світі зафіксовано понад 85 тисяч випадків захворювання на COVID-19 – МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України оновило статистику щодо захворюваності на новий коронавірус. За цими даними, станом на 29 лютого у світі зафіксували 85 187 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 924 – летальні; одужало вже 39 545 осіб.

«На території Європи зареєстровано 1 123 випадків захворювання COVID-19 у 27 країнах (Італія – 888, Німеччина – 57, Франція – 57, Іспанія – 32, Великобританія – 19, Хорватія – 5, Австрія – 5, Росія – 2, Фінляндія –2, Швеція – 11, Ізраїль –5, Швейцарія–10, Греція–4, Грузія – 3, Норвегія–6, Румунія – 3, Нідерланди – 2,Естонія, Північна Македонія, Бельгія, Азербайджан, Ісландія, Литва, Сан-Маріно, Туркменістан, Білорусь – по одному випадку)», – йдетьсяу повідомленні МОЗ.

Як зазначається, в Україні підтверджених випадків немає.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

Кремль: зустріч Путіна з Ердоганом може відбутися через тиждень

Президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган можуть зустрітися в Москві 5 або 6 березня, повідомило російське державне агентство новин ТАСС із посиланням на заяву речника президента Росії Дмитра Пєскова. 

На даний момент опрацьовується зустріч президента Росії і президента Туреччини в Москві 5 або 6 березня, повідомив він.

Лідери Росії і Туреччини 28 лютого провели телефонну розмову, в якій обговорили необхідність зустрітися найближчим часом.

Напередодні в результаті авіаудару з боку підтримуваних Росією сирійських урядових сил у сирійській провінції Ідліб загинули 33 турецьких військовослужбовців. 

Туреччина стверджує, що Росія знала заздалегідь про місця дислокації турецьких військових, проте по них все одно було завдано авіаудару. Як заявив міністр оборони Туреччини, в момент удару поблизу від турецьких позицій не було ніяких збройних угруповань сирійської опозиції.

Відповідальність за удар Анкара покладає на сирійські урядові війська. У відповідь на загибель своїх військових Туреччина завдала ударів по силах Асада в Сирії і заявила, що їм завдано великих втрат.

Міноборони Росії раніше стверджувало, що Туреччина не повідомляла про місце розташування своїх військових. Водночас у Міністерстві оборони підкреслили, що Повітряно-космічні сили Росії в цьому районі не застосовувалися.

 

Індія заявляє про затримання понад 600 людей після сутичок у Делі

Поліція в Індії повідомила 28 лютого про затримання сотень людей через кілька днів після того, як в столиці країни Делі спалахнули найбільші міжконфесійні сутички за десятиліття.

За даними поліції, щонайменше 38 людей загинули цього тижня внаслідок сутичок між індуїстами і мусульманами. При цьому на адресу влади Індії лунає міжнародна критика в неспроможності захистити мусульманську меншину.

У поліції Делі повідомили, що збирають докази, переглядають відео і вже затримали понад 600 людей. Там додали, що нових сутичок наразі немає.

Міжконфесійна напруженість зросла в грудні після ухвалення закону про громадянство, який спрощує порядок набуття громадянства Індії для деяких релігійних меншин із сусідніх країн. Закон, однак, не поширюється на мусульман.

 

Спалахи насильства в останні тижні призвели до сутичок між групами індуїстів і мусульман на вулицях, які не вдавалося зупинити поліції.

Організація ісламських держав засудила насильство проти мусульман і акти вандалізму проти мечетей і майна мусульман.

 

Трамп у розмові з Ердоганом запевнив його у підтримці дій у Сирії

Президент США Дональд Трамп підтвердив підтримку Туреччини з боку Вашингтона під час телефонної розмови зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомив 28 лютого Білий дім.

Водночас Трамп закликав режим президента Сирії Башара Асада, Росію й Іран зупинити наступ на північно-західну сирійську провінцію Ідліб – останній опорний пункт повстанців у регіоні.

Розмова відбулася через день після того, як 33 турецьких солдатів загинули внаслідок авіаудару підтримуваних Росією сирійських урядових військ, відповідь на який дала Туреччина.

Трамп «висловив підтримку зусиллям Туреччини з деескалації ситуації на північному заході Сирії й уникнення гуманітарної катастрофи», повідомили в Білому домі, не уточнивши в чому саме полягає підтримка.

 

Водночас в офісі турецького президента повідомили, що Ердоган і Трамп погодилися щодо заходів, необхідних для уникнення «гуманітарної трагедії» в Ідлібі.

«Двоє лідерів погодилися щодо додаткових невідкладних кроків для того, щоб запобігти великій гуманітарній трагедії, що розгортається в Ідлібі», – йдеться в заяві.

Ситуація в провінції Ідліб на північному заході Сирії, де йдуть бої між армією президента Башара Асада, підтриманою Росією, і загонами сирійської опозиції, яких підтримує Туреччина, ще більше загострилася після загибелі турецьких військових ввечері 27 лютого.

В результаті удару сил президента Сирії Башара Асада на північному заході країни 27 лютого, за останніми даними, загинули не менше 33 турецьких військових, 36 були поранені. 

 

Туреччина стверджує, що Росія знала заздалегідь про місця дислокації турецьких військових, проте по них все одно було завдано авіаудару. Як заявив міністр оборони Туреччини, в момент удару поблизу від турецьких позицій не було ніяких збройних угруповань сирійської опозиції.

Відповідальність за удар Анкара покладає на сирійські урядові війська. У відповідь на загибель своїх військових Туреччина завдала ударів по силах Асада в Сирії і заявила, що їм завдано великих втрат.

Міноборони Росії раніше стверджувало, що Туреччина не повідомляла про місце розташування своїх військових. Водночас у Міністерстві оборони підкреслили, що Повітряно-космічні сили Росії в цьому районі не застосовувалися.

 

Рада безпеки ООН проведе екстрене засідання щодо Сирії

Рада безпеки ООН ввечері 28 лютого проведе екстрене засідання з приводу ситуації в сирійській провінції Ідліб, заявили в бельгійському представництві при ООН.

Засідання ініціювали Бельгія, Німеччина, Франція, Естонія, Домініканська Республіка, Велика Британія і США. Засідання заплановане на 23:00 за Києвом.

Нині Бельгія головує в Раді безпеки ООН.

Ситуація в провінції Ідліб на північному заході Сирії, де йдуть бої між армією президента Башара Асада, підтриманою Росією, і загонами сирійської опозиції, яких підтримує Туреччина, ще більше загострилася після загибелі турецьких військових ввечері 27 лютого.

В результаті удару сил президента Сирії Башара Асада на північному заході країни 27 лютого, за останніми даними, загинули не менше 33 турецьких військових, 36 були поранені. 

 

Туреччина стверджує, що Росія знала заздалегідь про місця дислокації турецьких військових, проте по них все одно було завдано авіаудару. Як заявив міністр оборони Туреччини, в момент удару поблизу від турецьких позицій не було ніяких збройних угруповань сирійської опозиції.

Відповідальність за удар Анкара покладає на сирійські урядові війська. У відповідь на загибель своїх військових Туреччина завдала ударів по силах Асада в Сирії і заявила, що їм завдано великих втрат.

Міноборони Росії раніше стверджувало, що Туреччина не повідомляла про місце розташування своїх військових. Водночас у Міністерстві оборони підкреслили, що Повітряно-космічні сили Росії в цьому районі не застосовувалися.

МОЗ очікує на експрес-тести на коронавірус, які дозволять виявити хворобу за «15-20 хвилин»

Міністерство охорони здоров’я України очікує на експрес-тести на коронавірус, які дозволять виявити за «15-20 хвилин», повідомив заступник голови МОЗ Віктор Ляшко.

«Паралельно з цим ми замовили і нам доставляється партія швидких тестів з Китайської Народної Республіки, які дадуть можливість лікарям-інфекціоністам діагностувати коронавірус безпосередньо біля ліжка хворого за 15-20 хвилин. Але в подальшому вони все одно будуть потребувати підтвердження у вірусологічній лабораторії», – сказав Ляшко.

Станом на 28 лютого, кількість випадків зараження коронавірусом перевищила 83 тисячі. Водночас понад 35 тисяч людей одужали. Число летальних випадків зросло до 2858.

,2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

 

Туреччина рішуче відповідає на агресію путіна та до чого тут Україна?

Туреччина рішуче відповідає на агресію путіна та до чого тут Україна?

Цієї ночі в Сирії російські війська спільно з урядовими військами Башара Асада вбили понад 30 турецьких військових. Туреччина почала реагувати миттєво: скликає екстренне засідання НАТО, відкриває кордони для біженців у ЄС і не тільки. Здавалося б, до чого тут Україна?

Блог про українську політику та актуальні події в нашій країні
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди,
або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 

Кремлю придется дорого заплатить за кураж: за ЮКОС – 50 миллиардов, а сколько же за Кpым?..

Кремлю придется дорого заплатить за кураж: за ЮКОС – 50 миллиардов, а сколько же за Кpым?..

Что общего у Украины и $50 млрд ЮКОСа или крымский вопрос в Гааге
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди,
або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 

“Выборы, выборы, кандидаты п*доры?” Шнуров идет в Госдуму

“Выборы, выборы, кандидаты п*доры?” шнуров идет в госдуму.

За полтора с лишним года до парламентских выборов в россии естественным образом активизируется партстроительство
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

Кровавый карлик пукин скопировал своё большое интервью с американского с Бараком Обамой

Кровавый карлик пукин скопировал своё большое интервью с американского с Бараком Обамой. И получилось большое интервью агентству тасс в рамках проекта “20 вопросов владимиру пукину”.

Последние новости россии и мира, экономика, бизнес, культура, технологии, спорт
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

Пентагон закликав не дозволити Китаю та Росії посягнути на першість Заходу в космосі

Пентагон закликав не дозволити Китаю та Росії посягнути на першість Сполучених Штатів Америки та їхніх союзників у космосі.

Виконувач обов’язків заступника міністра оборони Джеймс Андерсон заявив у Палаті представників, що Росія та Китай розвивають свої орбітальні технології та протикосмічну зброю, здатну завдати удару по практично кожному виді американського космічного обладнання (більшість з нього розробляли, коли в космосі було набагато менше загроз).

У своєму звіті для підкомітету з питань стратегічних озброєнь Андерсон заявив, що Сполучені Штати відповідають на загрози шляхом «трансформації своїх космічних проєктів, збору знань про бойові дії в космосі та близької роботи із своїми союзниками».

Генерал Космічних сил Джей Реймонт заявив законодавцям, що Сполучені Штати «не можуть далі сприймати нашу космічну першість як даність».

За словами Андерсона, в оборонному бюджеті 2021 року на космічні програми мають виділити 18 мільярдів доларів. Зокрема, 111 мільйонів доларів мають надати на підтримку діяльності новостворених Космічних сил США.

Перший випадок коронавірусу в Тропічній Африці: у Нігерії захворів робітник-італієць

У Африці на південь від Сахари (Тропічна Африка) підтверджено перший випадок коронавірусу – у Нігерії, в громадянина Італії, який працює в країні.

МОЗ Нігерїі 28 лютого повідомило, що захворів італієць, який повернувся з Мілану 25 лютого в Лагос.

Повідомляється, що стан чоловіка стабільний, він перебуває в інфекційній лікарні.

Раніше були зареєстровані також два випадки зараження коронавірусом у Північній Африці – в Єгипті та Алжирі.

Експерти в галузі охорони здоров’я висловили стурбованість щодо країн Африки, багато з яких мають тісні економічні зв’язки з Китаєм, де почався спалах.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) попередила, що системи охорони здоров’я Африки погано оснащені для реагування на спалах, якщо інфекції потрапляють на континент у великій кількості.

Кількість випадків зараження новим коронавірусом станом на 28 лютого сягнула 83 386, понад 35,5 тисячі одужали.

В Україні наразі не зареєстровано жодного випадку захворювання на новий коронавірус. Водночас в Італії на коронавірус захворіла 26-річна українка. Раніше повідомлялось про коронавірусну інфекцію і у чотирьох українців з круїзного лайнера Diamond Princess.

Туреччина заявила, що не зупинятиме біженців, які хочуть потрапити в Європу – ЗМІ

Туреччина більше не закриватиме своїх прикордонних пунктах шлях біженцям, які хочуть потрапити в Європу, повідомив агенції AFP високопоставлений турецький чиновник на умовах анонімності.

«Ми більше не будемо тримати двері зачиненими для біженців, які хочуть поїхати в Європу», – сказав посадовець.

Таку ж інформацію поширила у п’ятницю інша західна агенція Reuters. Згідно з повідомленням, таке рішення Анкари є реакцією на загибель 33 турецьких військових під час повітряного удару сирійських урядових сил, підтримуваних Росією, на північному заході Сирії.

Повідомляється, що в очікуванні хвилі сирійських біженців в Європу турецькій поліції, береговій охороні та прикордонникам наказано не чинити перешкод біженцям на сухопутних та морських переправах.

У Туреччині вже проживає близько 3,6 мільйона сирійських біженців, і країна побоюється, що з провінцій, де наступає своїми силами президент Сирії Башар Асад, прибуде ще більше прохачів притулку. Турецька влада каже, що не має можливостей і ресурсів, щоб дозволити в’їзд і ще мільйону сирійських громадян.

Загроза відкриття шляху біженцям до Європи фактично знівелює обіцянку Туреччини Європейському Союзу 2016-го року щодо стримування припливу мігрантів до Європи, на що Анкара отримала фінансову допомогу. Крім того, таке рішення Туреччини розглядають як спробу домогтися ширшого залучення західних держав до врегулювання протистояння і гуманітарної кризи в Сирії.

Крах Авакова! Скандал в США и мафия Коломойского

Крах Авакова! Скандал в США и мафия Коломойского.

Выборы в США, Дональд Трамп и Джо Байден. Заговор Авакова против Трампа. Мафия олигарха Коломойского
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди,
або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 

Эрдоган бьет по кремлю: кровавый карлик пукин терпит поражение…

Эрдоган бьет по кремлю: кровавый карлик пукин терпит поражение…

Анкара все же забрала стратегически важные города Найраб и Серакиб и скоро вернет ключевую трассу М-5…
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

Братское совещание резидентов кгб в рясах в Аммане

Братское совещание резидентов кгб в рясах в Аммане
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

Турция не пойдет на компромисс и готова дать по щам кровавому карлику пукину

Турция не пойдет на компромисс и готова дать по щам кровавому карлику пукину.

Пукин понял, что Анкара не намерена шутить, а он собственноручно испортил отношения с ключевым союзником в регионе
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

Вечный карлик пукин – пропаганда готовит рабов россиян

Вечный карлик пукин – пропаганда готовит рабов россиян.

Попалось интересное исследование мне на глаза, из которого следует, что оказывается россияне боятся, что пукин уйдет в 2024 году и тогда рухнет вся стабильность. А ¾ россиян заявили, согласно «Левада центра», что им нужна «твердая рука»!!! Либо это очередная пропаганда в лице разной статистики убедить нас в этом, либо с опасными людьми мы живем
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

Дегенерат сурков обиделся на Украину

Дегенерат сурков обиделся на Украину.

Сурков превращается в идиота жириновского. На кого рассчитаны эти заявления уровня жирика? Пора видимо суркову ходить на платные эфиры
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

ЄСПЛ: метою засудження журналістки Ісмаїлової в Азербайджані було «змусити її замовкнути»

Європейський суд із прав людини зобов’язав владу Азербайджану виплатити компенсацію журналістці Хадіджі Ісмаїловій, яка в 2015 році була засуджена до семи з половиною років позбавлення волі за звинуваченнями, які вона і правозахисні організації називають сфабрикованими.

Журналістку, яка тоді була співробітницею Радіо Свобода, засудили за звинуваченнями в ухилянні від сплати податків і розтрату. У рішенні ЄСПЛ визнається, що справжніми цілями арешту Ісмаїлової було «змусити її замовкнути і покарати її за її роботу».

У 2016 році Ісмаїлова була умовно-достроково звільнена, але не реабілітована.

ЄСПЛ постановив, що їй повинні виплатити компенсацію в розмірі 25 тисяч євро.

 

Правозахисна організація Amnesty International, яка раніше визнала журналістку в’язнем сумління, привітала рішення суду, але зазначила, що в Азербайджані щодо Ісмаїлової, як і раніше, діють обмеження, пов’язані з судимістю, зокрема заборона на виїзд.

Звинувачення на адресу Ісмаїлової її прихильники називали відплатою за її журналістські розслідування про ймовірну корупцію в родині президента Азербайджану Ільгама Алієва.