Month: May 2020

Трамп заявив, що перераховує свою зарплату на боротьбу з коронавірусом

Президент США Дональд Трамп заявив, що перераховує всю свою зарплату, що яка складає від 400 до 450 тисяч доларів на рік, на боротьбу з коронавірусом.

«Я віддаю і з самого початку віддавав всю свою зарплату – від 400 до 450 тисяч доларів на рік – назад уряду. Останній чек – на зусилля Міністерства охорони здоров’я і соціальних служб США з реагування на COVID-19. Це велика честь», – написав Трамп у твіттері.

До свого допису Трамп долучив посилання з інформацією, що він перерахував 100 тисяч доларів, усю свою зарплату за перший квартал поточного року, на розробку ліків проти COVID-19.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса, ​США перебувають на першому місці у світі за кількістю уражених коронавірусом громадян –​ понад 1 мільйон 600 тисяч.

 

Кількість померлих через COVID-19 у столиці Росії перевищила 2 тисячі

Кількість померлих у столиці Росії Москві через коронавірусну інфекцію за минулу добу зросла на 41, повідомляють в понеділок російські ЗМІ з посиланням на дані оперативного штабу з контролю і моніторингу за COVID-19.

Згідно з повідомленнями, наразі кількість смертей у Москві через коронавірус складає 2034.

Повідомляється, що це не найнижчий показник з 7 травня, коли померли 39 осіб.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса, ​Росія перебуває на третьому місці у світі за кількістю уражених коронавірусом громадян –​ майже 344,5 тисячі, понад 3,5 тисячі людей померли, більш ніж 113 тисяч –​ одужали.

Чорногорія стала першою країною в Європі, що подолала COVID-19

В Чорногорії більше немає хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, відтак ця країна стала першою в Європі, котра подолала епідемію, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Інститут громадського здоровʼя в Подґориці оприлюднив заяву, ззгідно з якою в Чорногорії 20 днів поспіль не фіксували нових випадків захворювання.​

Перший випадок виявили 17 березня. Загалом захворіли 324 людини, померли дев’ятеро, вилікували 315 пацієнтів.

Читайте також: У Чорногорії звільнили 9 священників Сербської православної церкви, затриманих 12 травня​

Керівник Інституту Бобан Муґоша заявив, що кінець епідемії буде проголошено в разі, якщо нових захворювань не буде до 2 червня – 28 днів після останньої появи.

В країні зафіксували 1 768 випадків порушення комендантської години або інших правил запроваджених в час епідемії. Порушники сплатили штрафи на суму 106 тисяч євро. Загалом населення Чорногорії складає трохи більше 600 тисяч людей.

 

Велика Британія: Джонсон відмовився звільняти свого помічника за порушення карантину

Прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон повідомив, що не звільнятиме свого помічника Домініка Каммінгса, якого звинуватили в порушенні карантинних обмежень. Про це він сказав у своєму відеозверненні 24 травня.

Джонсон запевнив, що серйозно ставиться до дискусії про подвійні стандарти, яка виникла в британському суспільстві після новини про порушення карантину з боку його підлеглого.

Читайте також: Від Джонсона вимагають чіткості у планах виходу Британії з карантину​

«Я мав тривалу розмову віч-на-віч з Домініком Каммінгсом і дійшов висновку, що, здійснивши поїздку для пошуку належного догляду за своєю дитиною в момент, коли і він, і його дружина могли стати неспроможними це робити через коронавірус – і не маючи альтернативи – на мою думку, він корився інстинктам будь-якого батька чи матері. І я йому цим не докорятиму», – заявив Джонсон, який і сам переніс коронавірусну хворобу.

Він додав, що з приводу подій навколо Каммінгса було «багато припущень щодо того, що сталося, коли він перебував на самоізоляції, деякі з них очевидно неправдиві», хоча не назвав таких заяв. На думку Джонсона, його помічник діяв «відповідально, легально та принципово, ставлячи понад усе мету зупинити поширення вірусу та врятувати життя».

Читайте також: МЗС повідомляє про смерть українки від COVID-19 у Великій Британії​

Раніше британські ЗМІ повідомили, що старший помічник прем’єр-міністра Домінік Каммінгс поїхав зі свого будинку Лондоні до своїх батьків у графстві Дарем ще в березні, попри чинні карантинні обмеження та заборону на пересування через пандемію коронавірусу. З ним були його маленький син та дружина, в якої були симптоми COVID-19.​

Каммінгс заявляв, що вчинив правильно, тоді як низка британськиї політиків закликала до його відставки.

Наразі, за даними Університету Джонса Гопкінса, офіційно відомо про 2960 916 людей, які захворіли на коронавірусну хворобу у Великій Британії. З них 36 875 померли, 1 151 людина одужала.

У Мінську кількасот людей вийшли на підтримку опозиціонерів на посаду президента Білорусі

У Мінську сотні людей зібралися на пікети, присвячені збору підписів на підтримку опозиційних кандидатів на посаду президенти Білорусі – Світлани Тихановської та Володимира Непомнящого. Черга охочих здати підписи розтяглася на кілька кварталів, люди намагалися дотримуватися соціальної дистанції у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції.

Тихановська є дружиною популярного відеоблогера Сергія Тихановського. Йому самому відмовили в реєстрації кандидатом, оскільки на момент подачі документів він перебував під адміністративним арештом. На пікет прийшов саме Тихановський, а не його дружина. Він заявив, що впродовж найближчих 20 днів аналогічні акції відбудуться у всіх великих містах країни.

Непомнящий є прихильником одного з лідерів опозиції Володимира Статкевича. Статкевич мав намір виставити на вибори близько 30 своїх прихильників, так званих «кандидатів протесту». Однак зареєстрували ініціативну групу лише одного –Непомнящого. Статкевич також прийшов на пікет.

Обидва опозиціонери не приховують, що головна мета висунення їхніх прихильників кандидатами – це не спроба участі у виборах, а саме легальна можливість збирати вуличні акції під час кампанії зі збору підписів. Для того, щоб потрапити до бюлетеня, необхідно зібрати понад 100 тисяч підписів за 20 днів.

Вибори призначені на 9 серпня. Зареєстровані ініціативні групи на підтримку 15 кандидатів, в тому числі чинного президента Олександра Лукашенка, який балотується на шостий термін.

Вашингтон погрожує Китаю санкціями в разі обмеження автономії Гонконгу

Радник президента США Дональда Трампа з питань безпеки Роберт О’Браєн припускає, що Сполучені Штати можуть запровадити санкції проти Китаю, якщо Пекін вдасться до обмеження автономії Гонконгу. Таку заяву він зробив 24 травня услід за державним секретарем США Майком Помпео, який засудив такі спроби Китаю.

За словами О’Браєна, дії китайської влади порушують умови китайсько-британської декларації про Гонконг 1984 року, яка гарантувала регіону широку автономію після передачі Китаю в 1997-му.

Читайте також: США та Велика Британія засудили арешти демократичних активістів у Гонконзі​

«Схоже, з цим законом про національну безпеку вони планують фактично захопити Гонконгу, і, якщо вони це зроблять… Секретар Помпео, скоріш за все, не зможе засвідчити, що Гонконг зберігає високу ступінь автономії. Якщо це станеться, проти Гонконгу та Китаю будуть запроваджені санкції», – сказав радник Трампа.

Раніше 24 травня державний секретар США Майк Помпео назвав новий законопроєкт про національну безпеку Гонконгу «жалобним дзвоном по високому ступеню автономію, яку Пекін обіцяв Гонконгу».

Тисячі гонконгців вийшли на вулиці міста увечері 24 травня, протестуючи проти законопроєкту про національну безпеку Гонконгу. В районі Ван Чаї сталося кілька сутичок між протестувальниками та поліцією.

Про те, що Гонконг терміново має ухвалити власний закон про національну безпеку для стримування актів насильства і сепаратизму, китайська влада заявила в квітні. Пекін вважає, що протести влітку 2019 року завдали удару по верховенству права в автономії. До сфери національної безпеки китайська влада також зарахувала боротьбу з епідемією COVID-19.

 

Підтримувана Китаєм адміністрація Гонконгу заявила, що виступає за ухвалення документа. Виступаючи на сесії 24 травня, міністр закордонних справ Китаю Ван І закликав без зволікання схвалити документ.

Сполучені Штати засуджують КНР за одностороннє нав’язування Гонконгу нового закону про національну безпеку. Законопроект засудили також міжнародні правозахисні організації.

Влітку 2019 року підтримуване Пекіном керівництво Гонконгу вирішило ухвалити закон про екстрадицію підозрюваних у злочинах до материкового Китаю. Це викликало масові акції протесту. Вони супроводжувалися сутичками з поліцією. Після масових демонстрацій влада відкликала законопроект, але протестувальники продовжили виходити на вулиці і вимагати більшої незалежності від Китаю і звільнення всіх затриманих активістів. Після початку епідемії масові акції не проводилися.

Теперь Беларусь становится для путляндии второй Украиной

Теперь Беларусь становится для путляндии второй Украиной.

Лукашенко готовится к войне? Новое современное оружие Беларуси. Лукашенко и обиженный карлик пукин больше не союзники? Как это скажется на Украине? Эпидемия коронавируса в путляндии. Армия мокшандии и новое оружие пукина. Зеленский и война на Донбассе. Будут ли переговоры с боевиками группировок «лугандонии»? Окупированный Донецк сегодня
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

Шейхи Катара окончательно добивают пукинский газпром

Шейхи Катара окончательно добивают пукинский газпром.

Пока холопы обиженного карлика пукина тянули Северный Поток за десятки миллиардов, ребята из США и Катара делали ставки на мобильную доставку. В обанкротившемся газпроме помнится все смеялись с этой затеи, как раньше со сланцевой нефти, которая среди прочего хоронит российский нефтяной промысел
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Окуповані кримчани в кризу отримають « 2,5 туалетних йоршики»

Окуповані кримчани в кризу отримають « 2,5 туалетних йоршики».

Власники та капітани яхт у Балаклаві залишилися без заробітку. Кримський півострів досі закритий на карантин, за відпочинок у Криму обіцяють штрафувати. «Масовий туризм буде заборонений», – каже про курортний сезон-2020 російський економіст Андрій Мовчан. Олексій Навальний та Любов Соболь вимагають роздати гроші з російського бюджету людям, які втратили дохід через коронавірус. На цю допомогу могли б претендувати і кримчани. Пукінська посіпачка ксенія собчак наполягає, щоб гроші не роздавали всім підряд. Опозиціонер Михайло Ходорковський допомогу від карлика пукіна перерахував у вартість туалетних йоршиків. Чому 12 тисячі рублів – це 2,5 йоршики кожній російській родині?
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

НАЧАЛОСЬ: пукинское окружение эвакуирует последние активы за границу и ещё просит денег

НАЧАЛОСЬ: пукинское окружение эвакуирует последние активы за границу и ещё просит денег.

Последние новости россии и мира, экономика, бизнес, культура, технологии, спорт
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Обиженный карлик пукин занижает катастрофические потери минимум в 6 раз!

Обиженный карлик пукин занижает катастрофические потери минимум в 6 раз!

Придворные скоморохи обиженного карлика пукина в унисон заговорили о выходе на плато и снижении количества заболевших. Однако реальность сильно отличается от их слов
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Президент Афганістану обіцяє пришвидшити звільнення талібів

Президент Афганістану Ашраф Гані пообіцяв 24 травня пришвидшити звільнення ув’язнених талібів, привітавши пропозицію руху «Талібан» щодо триденного припинення вогню з нагоди свята Ід аль-Фітр, завершення мусульманського свята Рамадан.

«Як відповідальний уряд ми робимо ще один крок вперед: я оголошую, що прискорю звільнення в’язнів-талібів», – сказав Гані у зверненні до нації з нагоди свята.

Гані також закликав талібів прискорити звільнення утримуваних співробітників афганських сил безпеки.

У лютому США й таліби підписали угоду, спрямовану на припинення найдовшої військової кампанії в американській історії. Угода визначає графік виведення американських військ із Афганістану в обмін на зобов’язання талібів гарантувати безпеку.

Угода також передбачає, що Кабул має звільнити 5000 талібів, натомість бойовики мають звільнити 1000 полонених. Таке обопільне рішення може покласти початок внутрішньоафганським переговорам.

США має в Афганістані близько 12 тисяч військовослужбовців. Вашингтон платить близько 4 мільярдів доларів на рік на утримання афганських військових.

Рух «Талібан» контролює близько половини території Афганістану і продовжують здійснювати напади й після підписання угоди.

Речник афганських спецслужб Джавід Файсал 23 травня заявив, що за час Рамадану внаслідок нападу талібів загинули щонайменше 146 цивільних, 430 були поранені.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Нетаньягу постав перед судом у справі про корупцію

Суд у справі за звинуваченням прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу в справі про корупцію відкрився 24 травня в Єрусалимі. Сам голова уряду називає цей процес полюванням на відьом.

Нетаньягу є першим із чинних ізраїльських прем’єрів, якому загрожує кримінальне переслідування.

Судовий процес розпочався через тиждень після того, як Нетаньягу склав присягу на рекордний п’ятий термін на посаді голови уряду національної єдності. Політична угода з партією «Кахоль-Лаван» передбачає, що лідер правої партії «Лікуд» Нетаньягу до наступних виборів розділить навпіл час перебування на посаді з конкурентом, Бенні Ганцем. Дві партії набирали найбільше голосів на трьох парламентських виборах поспіль, але не могли самостійно чи з залученням дрібніших партнерів сформувати уряд.

 

Нетаньягу звинувачують у хабарництві, шахрайстві та зловживанні довірою. Три справи пов’язані з подарунками з боку багатих осіб, а також за нібито лобіювання з боку Нетаньягу пільг для медіамагнатів в обмін на сприятливе висвітлення діяльності політика.

20 травня суд відкинув намагання Нетаньягу пропустити перший день судового розгляду, який, як стверджували його адвокати, є «технічним».

Верховний суд Ізраїлю визначив, що кримінальне переслідування Нетаньягу не тягне за собою юридичного зобов’язання подавати у відставку.

 

Шість років тому колишній прем’єр-міністр Егуд Олмерт був визнаний винним у отриманні хабаря і відбув 16 місяців у в’язниці. Суд над ним відбувся після завершення терміну його прем’єрства у 2006–2009 роках.

Минус 9 триллионов: карлик пукин признал наличие огромной дыры в бюджете

Минус 9 триллионов: карлик пукин признал наличие огромной дыры в бюджете.

Несмотря на безграничное вранье москвы, относительно текущей ситуации в медицине, финансовой системе, сфере услуг и других отраслях, правда постепенно выплывает наружу. Сложно скрыть проблему, размеры которой больше напоминают черную дыру, высасывающую последние силы из экономики путляндии. Даже самые верные слуги обезумевшего деда начинают вонзать пресловутые ножи в спину своему хозяину
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Отпускники обиженного карлика пукина драпают из Тархуны

Отпускники обиженного карлика пукина драпают из Тархуны
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Коронапрорыв, обиженный карлик пукин лишил всех холопов права выбора

Коронапрорыв, обиженный карлик пукин лишил всех холопов права выбора.

Обиженный карлик пукин умножил на ноль институт выборов в путляндии, подписав закон о дистанционном голосовании
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Ответка Эрдогана: у карлика пукина нарастает паника на фоне тотального провала

Ответка Эрдогана: у карлика пукина нарастает паника на фоне тотального провала
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда,
или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Новый броневик Украины KRAZ SPARTAN показал себя в деле против пукинских оккупантов

Новый броневик Украины KRAZ SPARTAN показал себя в деле против пукинских оккупантов
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди,
або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

Після повідомлень про госпіталізацію з підозрою на COVID-19 лідер Чечні Кадиров записав звернення

Лідер російського регіону Чечня Рамзан Кадиров оприлюднев записане послання до мусульман із нагоди закінчення священного місяця Рамадан. Відео- і аудіоповідомлення було опубліковано 23 травня на Telegram-каналі Кадирова.

43-річний Кадиров на самому відео не фігурує, його привітання звучать за кадром відеоряду із зображенням центральної площі Грозного. Кадиров дякує народу Чечні за підтримку заходів з протидії коронавірусу і закликає дотримуватися порад медиків.

Місце перебування Кадирова досі невідоме, хоча 21 травня російські ЗМІ повідомили, що його госпіталізували в московську клініку з підозрою на COVID-19. Речник чеченського парламенту Магомед Даудов 23 травня заперечив повідомлення про хворобу Кадирова. Офіційні російські ЗМІ це не підтвердили.

 

Таліби в Афганістані оголосили про припинення вогню на 3 дні на знак закінчення Рамадану

Представники угруповання «Талібан» 23 травня оголосили про триденне припинення вогню з нагоди закінчення посту священного місяця Рамадан.

Представник талібів Забіулла Муджахід у твіттері заяви, що керівництво «Талібану» наказало всім бойовикам «ніде не проводити наступальних дій проти ворога». Крім того, їм наказано гарантувати «безпеку співгромадян».

Режим припинення вогню має розпочатися 24 травня.

Афганські таліби ведуть майже 19-річну війну з урядом країни і його союзниками.

У лютому США і таліби підписали угоду щодо припинення найтривалішої військової операції в історії США. Угода передбачає графік виведення американських військ з Афганістану в обмін на зобов’язання від талібів щодо гарантування безпеки і обіцянку провести переговори з афганським урядом про політичне врегулювання. Бойовики-таліби нині контролюють близько половини території Афганістану.

 

Обиженный карлик пукин начинает понимать каким страшным будет его конец

Обиженный карлик пукин начинает понимать каким страшным будет его конец
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда,
или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Вот, что бывает когда жалуешся обиженному карлику пукину

Вот, что бывает когда жалуешся обиженному карлику пукину.

Последние новости путляндии и мира, экономика, бизнес, культура, технологии, спорт
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Стальные птички Анкары: страшный сон обиженного карлика ихтамнета

Стальные птички Анкары: страшный сон обиженного карлика ихтамнета
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

МЗС: попередньо, українців серед жертв катастрофи у Пакистані не було

За попередньою інформацією, українців серед жертв авіакатастрофи у Пакістані немає. Про це заявив директор департаменту Консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев, повідомляє РБК.

«За попередньою інформацією, громадян України серед пасажирів та членів екіпажу не було», – зазначив Погорєльцев.

Літак розбився при заході на посадку в аеропорт Карачі в п’ятницю вдень і впав на житлові будинки. В управлінні цивільної авіації Пакистану повідомили, що пілот Airbus A320 рейсу PK8303 повідомив про технічні проблеми борту перед катастрофою.

Станом на ранок 23 травня повідомлялося про 97 загиблих в результаті авіакатастрофи, двоє людей вижили.